• Monique

Wat is jou "teken-verhaal "

Wat is het toch fantastisch om de ontwikkeling van de tekeningen van kinderen mee te maken.Zowel bij mijn eigen kinderen als tijdens mijn werken met kinderen op school kon en kan ik hier erg van genieten.Veel van de tekeningen zijn echte kunstwerkjes ,zo mooi krijgt een volwassen kunstenaar ze niet altijd .

Het begint met krabbels ,daarna ontstaann vormen en per ongeluk gaan die vormen op dieren of mensen lijken en krijgen zij een naam....de koppoters zijn een feit! Daarna worden deze figuren uitgebreid en krijgen de tekeningen meer en meer een verhaal of wordt het tekenen een vorm van uiten.Dit doet mij denken aan mijn eigen tekeningen op de basisschool .Ik was gek op tekenen ,maar de leerkracht die deze moest beoordelen vond mijn tekeningen vaak maar een 6-je waard. Wat een tegenvaller als je zelf zo trots bent op wat je hebt gemaakt.Ik was een rustige en vaak op de achtergrond tredende leerling en uitte mij vaak tijdens het tekenen. Zo maakte ik als ik ruzie met mijn vader had soms tekeningen met zwart en mijn vader met pukkels .Maar ook leuk dingen werden vaak op papier geuit .

Als leerkracht of ouder moet je juist je kinderen inspireren en stimuleren ,alles is goed maar je kunt ze proberen om verder te komen door de juiste vragen te stellen,of kijk eens samen naar hoe iets in elkaar zit en te benoemen ,allicht zet je ze op het spoor van iets nieuws ...en anders komt dat er wellicht wat later uit ,niet te ongeduldig.

Tekenen is leuK!

Ik ben (ondanks mijn lage lagere school cijfer ;)) altijd blijven tekenen en heb mijzelf daarin via cursussen en andere liefhebbers en via mijn interesseonderwerpen ontwikkeld.Pastelkrijt, maar ook pen of potlood,houtskool ,etc zijn de materialen die ik veel gebruik.


OPROEP:

Ik ben erg benieuwd naar jullie teken-verhalen en die van jullie kinderen .Het lijkt mij leuk om op deze blogpagina een galerie van zelfportretten van allerlei verschillende mensen (jong-oud -getalenteerd -beginner) te plaatsen.....stuur jij ook een foto van een tekening/schildering van jezelf ?

  • Maak dan een foto van jou tekening met de leeftijd ,afmeting en het materiaal van jou keuze en plaats deze hier in dit blog .

  • En/of schrijf een "teken-verhaal"van jezelf

  • ..... ben benieuwd of het gaat lukken om een gigaleuke galerie van de ontwikkeling van de DIT-BEN-IK-tekening online te krijgen .

Dus .....aan de slag !


12 keer bekeken

© 2009  Creatief Atelier Sprookjesenzo /MOOISCH concept-store -Hoogstraat 5- 3111HA Schiedam -Telefoon :0654330225- Email : sprookjesenzo@gmail.com

Inschrijvingsnummer handelsregister NL001161801B76-  Kamer van Koophandel: 24466603