top of page
  • Foto van schrijverMonique

Stevige dames

Bijgewerkt op: 21 jun. 2018


Nu de hype van de dikke dames is geweest ben ik op zoek gegaan naar inspiratie waarin op een andere manier de stevige dames ,die van het leven genieten ,gemaakt kunnen worden .

Ja ook stevige dames kunnen van het leven genieten ,en een maatje meer hoeft geen echt probleem te zijn.Zolang je jezelf prettig voelt in je lijf denk ik altijd maar ,en wie ben ik om een ander op zijn lichaam te beoordelen .

Zelf ben ik ook een stevige tante en de onzekerheid steekt zo af en toe de kop op ....maar ik haal uit elke dag wat eruit te halen valt en geniet volop van het leven!


In de kunst komen ook al sinds lange tijd stevige modellen voor ; Zoals bv .de Venus van Willendorf ,dit beeldje is 11,1 cm groot en wordt gedateerd tussen 24.000 en 22.000 v.Chr. Het is geen realistisch portret, maar een idealisering van de vrouwelijkheid. Alle vrouwelijke geslachtskenmerken zijn als vruchtbaarheidssymbolen overdreven weergegeven, zoals de volle borsten, dikke buik, venusheuvel , dijen en billen. Mogelijk is een hoogzwangere vrouw afgebeeld. Prachtig toch?

Dan heb je ook de Rubens

lekker in het zonnetje

vrouwen ,stevige heupen en kleine borsten en wat een sierlijkheid .

En tijdens mijn reizen door bv Brazilie en Cuba zag ik prachtige dames met stevige borsten en heupen op de juiste plekken,in de mooist gekleurde kleding en wat genoten ze van hun zijn!

Op het strand kan ik best onzeker zijn over mijn figuur en wat ben ik jaloers op de mensen die hun eigen lichaam geaccepteerd hebben en gewoon kunnen genieten van de zon,zee en de omgeving ipv te denken over hoe ze overkomen op de andere mens.

Misschien is het dat ik -wil -dat- ook -kunnen gevoel, waardoor ik heb besloten om me in de stevige dames verder te gaan verdiepen en de dames op een voetstuk te plaatsen .

Daarnaast heb ik dit jaar besloten om NOG meer te gaan doen aan het plastic probleem en hoop ik de petfles een 2de leven te geven .

Met klei ging ik aan de slag dus .Wat een heerlijk materiaal .

De stevige dames die worden gemaakt tijdens mijn workshops ,en die ik gemaakt heb , hebben als basis een leeg petflesje .In 3 sessies ontwerpen we onze eigen dame ,gaan we deze met klei uitwerken en gaan we haar beschilderen in de favoriete kleuren.

Ik heb er zelf nu 2 gemaakt en heb al een aantal mensen geinspireerd om er ook een te maken , allemaal zijn ze anders, ....zo leuk al die stevige tantes die van het leven genieten !!

hmmmm.... gauw weer eentje ontwerpen!37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page